عشــــــــــــق شکستـــــــــــــه
عشــــــــــــق شکستـــــــــــــه
درد ودل عاشقانه


اموزش کا مپیوتر

بایوس جیست
بایوس ، نرم افزاری است که شامل گرداننده های مختلفی است که که رابط بین سخت افزار و سیستم عامل هستند یعنی بایوس نرم افزاری است که همه آن از روی دیسک بارگذاری نمی شود بلکه قسمتی از آن ، قبلا بر روی چیپهای موجود در سیستم یا برروی کارتهای وفق دهنده نصب شده اند. بایوس در سیستم به سه صورت وجود دارد: ROM BIOS نصب شده بر روی مادر برد. بایوس نصب شده بر روی کارتهای وفق دهنده (همانند کارت ویدئویی) بارگذاری شده از دیسک(گرداننده ها)
چون بایوس مادربرد مقدمات لازم را برای گردادننده ها و نرم افزارها ی مورد نیاز فراهم میکند ، اکثرا به صورت سخت افزاری که شامل یک چیپ ROM می باشدموجوداست.سالهای پیش هنگامی که سیستم عامل DOS بر روی سیستم اجرا میشد خود به تنهائی کافی بود و گرداننده ای مورد نیاز نداشت . بایوس مادربرد به طور عادی شامل گرداننده هایی است که برای یک سیستم پایه همانند صفحه کلید، فلاپی درایو، هارد دیسک ، پورتهای سریال و موازی و غیره ... است.به جای اینکه برای دستکاههای جدید لازم باشد که بایوس مادربرد را ارتقاء دهید، یک نسخه از گرداننده آن را بر روی سیستم عامل خود نصب می نمائید تا سیستم عامل پیکربندی لازم را در هنگام بوت شدن سیستم را برای استفاده ار آن دستگاه انجام دهد ، برای مثال می توانیم CD,PRINTER,SCANER,ROM ،گرداننده های PC CARD را نام برد.چون این دستگاهها لازم نیستند که در هنگام راه اندازی سیستم فعال باشند ، سیستم ابتدا از هارد دیسک راه اندازی می شود وسپس گرداننده های آنرا بار گذاری می نماید.البته بعضی از دستگاهها لازم است که در طول راه اندازی سیستم عامل فعال باشند ، اما این امر چگونه امکان پذیر است مثلا قبل از آنکه گرداننده کارت ویدئویی از ROM BIOSو یا از روی هارد دیسک فراخوانی شود شما چگونه می توانید اطلاعات را بر روی مانیتور ببینید یک جواب این است که در ROM تمام گرداننده های کارت گرافیکی وجود داشته باشد اما این کار غیر ممکن نیست زیرا کارتهای بسیار متنوعی وجو دارد که هر کدام گرداننده مربوط به خود را داراست که این خود باعث می شود صدها نوع ROM مادربرد به وجود آید که هر کدام مربوط به یک کارت گرافیکی می باشد

Plug-and-Play BIOS
عموما نصب و پیکربندی دستگاهها بر روی یک PC کار مشکلی است،در طول نصب کاربر با مسئله جدیدی روبرو است،این که باید پورت I/O وکانال DMA را انتخاب کند.در گذشته کاربران مجبور بودند که جامپرها و سوئیچ های بر روی کارت را برای کنترل تنظیمات تغییر دهند،که لازمه این کار شناخت منابع استفاده شده بر روی سیستم است،سپس تنظیم کردن منابعی که با دستگاههای موجود بر روی سیستم تضاد و ناسازگاری نداشته باشند.تکنولوژی pnp برای جلوگیری از این مشکلات و فراهم ساختن توانائیهایی برای کاربران در توسعه PCهای آنان می باشد. با استفاده از این تکنولوژی کاربران کارت مورد نظر را در سیستم جا می زنند و سیستم به طور اتوماتیک بهترین پیکربندی را انجام می دهد.
pnp از سه جزء مهم تشکیل شده است :
Plug-and-Play BIOS
سیستم توسعه یافته پیکربندی داده ها(ESCD  )

سیستم عامل Plug-and-Play
بایوس pnp شروع به پیکربندی کارت pnp در طول پردازش راه اندازی سیستم می کند.اگر کارت قبلا نصب شده باشد بایوس اطلاعات را از ESCD می خواند وکارت را مقدار دهی اولیه می کند و سیستم را راه اندازی می کند. در طول نصب یک کارت pnp جدید،بایوس برای تعیین اینکه کدام منابع استفاده نشده اند و برای اضافه کردن کارت لازم هستند به ESCD مراجعه می نماید. اگر بایوس بتواند منابع لازم را پیدا کند،کارت را پیکربندی می کند و در غیر این صورت روالهای Plug-and-Play
در سیستم عامل کار پیکربندی را کامل می کنند. در طول روال پیکربندی رجیسترهای Flash BIOS بر روی کارت و همچنین ESCD توسط داده های جدید پیکربندی به روز رسانی می شوند

مادربرد بایوس
همه مادربردها شامل یک چیپ مخصوص هستند که بر روی آن نرم افزاری قرار دارد که BIOS یا ROM BIOS نامیده می شود . این چیپ ROM شامل برنامه های راه اندازی و گرداننده هایی است که در هنگام راه اندازی سیستم مورد نیاز است و یک واسطه به سخت افزار پایه سیستم است.اغلب به CMOS RAM حافظه پاک نشدنی NVRAM(Non-Volatile) نیز می گویند چون با یک میلینیوم آمپر فعال می شود و تا هنگامی که باطری لیتیوم فعال باشد داده ها باقی می مانند.BIOS مجموعه ای از برنامه هایی است که در یک یا چند چیپ ذخیره شده است،که در طول راه اندازی سیستم این مجموعه از برنامه ها قبل از هر برنامه ای حتی سیستم عامل بار گذاری می شوند.
BIOS در اکثر سیستم های PC شامل چهار تابع است :
1- POST(Power Self On Test) :این برنامه پردازنده،حافظه،چیپستها،وفق دهنده ویدئویی،دیسک کنترلر،گرداننده های دیسکی،صفحه کلید و... را تست می کند.
2-Blos Setup :برنامه ای است که در طول اجرای برنامه POST با فشار دادن کلید خاصی فعال می شود و به شما اجازه می دهد مادربرد را پیکربندی کنید و تنظیم پارامترهایی همانند ساعت و تاریخ وپسورد و... را انجام دهید. در سیستمهای 286 و 386 برنامه Setup در ROM آنها وجود ندارد و لازم است که شما سیستم را توسط دیسک مخصوص Setup راه اندازی نمائید.
3-Boot Strap (بارگذار کننده یا لودر):سیستم را برای پیدا کردن سیستم Boot جستجو می کند.
4-BIOS: که مجموعه ای از گرداننده هایی است که واسط بین سخت افزار و نرم افزار است
                
آشنایی با عملکرد بایوس در هنگام راه اندازی سیستم
اگر هنگام روشن نمودن رایانه به نوشته های روی صفحه نمایش دقت کرده باشید حتمأ نام BIOS به چشمتان خورده است بایوس معمولی ترین نوع حافظه فلاش است حافظه فلش حافظه هایی هستند که اطلاعات داخل آنها با قطع منبع تغذیه الکترونیکی از بین نمی رود بایوس برگرفته از حرف اول کلماتی به معنای (( سیستم ورودی و خروجی مقدماتی )) است . بایوس چند وظیفه متفاوت دارد که مهمترین آنها بارگذاری سیستم عامل است . هنگامی که شما رایانه خود را روشن می کنید و ریز پردازنده ، قصد اجرای اولین دستور عمل را دارد ، این دستور عمل را باید از جایی در یافت کند . اما نمی تواند آنها را مستقیمأ از سیستم عامل دریافت کند . زیرا سیستم عامل بر روی دیسک سخت قرار دارد و CPU نمی تواند بدون هیچ دستور عملی به آن دسترسی پیدا کند . یکی از وظایف بایوس ارسال این دستور عمل ها ی مقدماتی به CPU است . هنگامی که رایانه را روشن می کنید بایوس کارهای زیر را به ترتیب انجام می دهد :
1- بررسی COMS برای تنظیمات سیستم ( بعد از روشن نمودن رایانه هنگامی که با فرشدن کلید Del یا دکمه های دیگر وارد محیط Setup می شوید وتنظیمات اساسی سیستم را انجام می دهید این تنظیمات در COMS که یک تراشه روی مادر بورد است ذخیره می شود . )
2- بار گذاری راه اندازهای دستگاه ها وگرداننده های وقفه های سیستم .
3- آماده سازی ثبات ها و مدیریت تغذیه (لازم به توضیح است که ثبات ها حافظه های بسیار کوچک وسریعی هستند که در داخل CPU قرار دارند و CPU به طور مستقیم به آنها دسترسی دارد )
4- انجام آزمایش خودکار سخت افزار ها و نمایش تنظیمات سیستم
5- یافتن دستگاه راه انداز و به کار انداختن آنها
همان طور که گفته شد ، اولین چیزهایی که بعد از روشن نمودن رایانه مشاهده می کنیم ناشی از اعمال بایوس است که هریک مفاهیم خاصی دارند . مثل مقدار حافظه موجود بر روی سیستم ، مدل و نوع کارت گرافیکی و مادر بورد ، سرعت CPU ، نوع دیسک سخت و ..... گرداننده های وقفه ها ، قطعات نرم افزاری کوچکی هستند که مانند یک مترجم بین قطعات سخت افزاری وسیستم عامل عمل میکنند. راه اندازهای دستگاه ها نیز قطعات نرم افزاری دیگری هستند که سخت افزار های پایه از قبیل صفحه کلید وماوس و دیسک های سخت و فلاپی درایو ها را شناسایی می کنند. بعد از بار گذاری این نرم افزارها و مقدار دهی اولیه به ثباتها ، بایوس به بررسی سالم بودن کارت گرافیکی می پردازد . اکثر کارت های گرافیکی یک بایوس کوچک مخصوص به خود دارند که حافظه و پردازنده روی کارت گرافیکی را اماده میکند .در غیر این صورت معمولا روی یک تراشه جداگانه روی مادر بورد ، اطلاعات مربوط به راه انداز کارت گرافیکی قرار دارد که بایوس اطلاعات موجود در آن را بارگذاری میکند . در قدم بعدی بایوس چک میکند که آیا شروع کار رایانه ناشی از روشن شدن رایانه است که به اصلاح به آن Cold boot گویند ویا ناشی از راه اندازی مجدد رایانه است . در صورت تشخیص راه اندازی مجدد بایوس از بقیه تست های اولیه صرف نظر می کند . در غیر این صورت بایوس از صحت سلامت RAM با انجام تست خواندن و نوشتن در هر نشانی حافظه اطمینان حاصل میکند . سپس درگاه های ps/2 یا USB را برای وجود صفحه کلید یا ماوس چک میکند . سپس گذرگاه های pclرا جستجو میکند ودر صورت یافتن این گذرگاه ها کارت های نصب شده بر روی آنها را بررسی میکند . در صورتی که بایوس در این روالها با خطایی مواجه شود ، با یک سری بوق یا نمایش پیغام ، کاربر را از وجود خطا آگاه میکند . خطاهای یافت شده در این بخش ، تقریبا همیشه سخت افزاری هستند . البته همیشه این خطا ها ناشی از خرابی نیست و گاهی ناشی از اتصال ناصحیح و گاهی از عدم وجود یک قطعه لازم الوجود مثل RAM است یا کارت گرافیک حکایت دارد . گاهی نیز از یک ناسازگاری لحظه ایی است که امکان دارد با یک راه اندازی مجدد ، مشکل رفع شود . اما همیشه باید خطاهای اعلام شده توسط بایوس را جدی گرفت . بعد از این مرحله بایوس به تقدم دستگاه های ذخیره سازی ، به منظور بوت کردن می پردازد ودر صورت عدم وجود یکی به سراغ دیگری میرود . به طور کلی مفهوم بوت کردن به بار گذاری و اجرای سیستم عامل باز میگردد .
تعیین ترتیب دستگاه راه انداز و دیگر تنظیمات سیستم از طریق ورود به COMS Setup امکان پذیر است . البته تغییر ناشیانه این تنظیمات موجب می شود که دستگاه به درستی راه اندازی نشود . بایوس برای ذخیره سازی تغییرات تنظیمات ، از فناوری COMS استفاده میکند . با این فناوری ، یک باتری لیتیم کوچک ، توان کافی برای نگه داشتن تنظیمات شما برای چند سال دارد . در صورت قطع این منبع تغذیه کوچک یا تمام شدن عمرباتری تنظیمات شما از بین رفته وبه حالت پیش فرض کارخانه باز می گردد . با آمدن دستگاه ها واستاندارد های جدید ، گاهی بایوس خا نیاز به روز رسانی پیدا میکنند . چون نرم افزار بایوس در نوعی حافظه فقط خواندنی ذخیره شده است ، تغییر آن کمی سخت تر از به روز رسانی دیگر نرم افزار هاست . بنابراین باید تاریخ ونوع بایوس خود را هنگام راه اندازی سیستم بخوانید و با مراجعه به سایت شرکت سازنده نرم افزار مربوطه را در صورت وجود دریافت کنید و بعد از کپی کردن آن نرم افزار داخل فلاپی و راه اندازی سیستم توسط آن فلاپی ، عمل به روز رسانی را انجام دهید . برای انجام این کار باید خیلی مراقب باشید و توجه کنید نرم افزار مورد نظر شما دقیفا مربوط به نوع بایوس شما باشد و نه مدلهای دیگر آن . ودر غیر این صورت ممکن است بایوس و در نتیجه آن سیستم شما از کار بیفتد و بلا استفاده شود.

تنظیمات بایوس
ساختار بایوس شما ممكن است با ساختار بایوس ما فرق كند. با وجود این‏، آنچه در زیر می‏آید به محتویات یك بایوس جدید اشاره دارد. ما براساس گروه‏بندیهای مختلف بایوس خودمان‏، امكانات مختلف را شرح داده‏ایم‏. (بایوس ما ساخت شركت اینتل است‏.) صفحه اصلی‏. در این صفحه مقدماتی‏، عكسی از ساختمان سیستم خواهید دید: نگارش بایوس‏، نوع و سرعت پردازنده‏، گذرگاه (bus) سیستم و سرعت حافظه‏، مقدار حافظه نهانگاهی (cache)، و مقدار كل حافظه‏. واضح است كه این اعداد را نمی‏توانید تغییر بدهید مگر این كه به طور فیزیكی كامپیوتر خود را تغییر بدهید.‏
تنها تنظیمهایی كه در صفحه اصلی می‏توانید تغییر بدهید عبارتند از زبان‏، تاریخ، و ساعت‏. از كلیدهای Up و Down برای رسیدن به كادر مورد نظر خود بهره بگیرید، و اگر لازم باشد داده‏های جدیدی را وارد كنید كلید Enter را بزنید. با آن كه می‏توانید تاریخ و ساعت سیستم را در بایوس تغییر بدهید، می‏توانید این كار را به آسانی از طریق ویندوز نیز انجام بدهید.‏

۱. پیكربندی وسایل جانبی .(Peripheral Configuration) از این بخش برای فعال یا غیرفعال‏كردن درگاههای سریال و موازی‏، و همچنین تغییردادن تنظیمهای ویژه بهره بگیرید. به عنوان مثال‏، IRQ برای گزینه Serial Port A در بایوس ما روی IRQ4 میزان شده است‏. در سیستمهای داس‏، چهار درگاه ارتباطی سریال پشتیبانی شده است‏:
COM1، COM2، COM3، .COM4 فقط دو IRQ، یعنی IRQ3 و IRQ4 برای آن چهار درگاه به منظور فعال‏كردن ارتباط بین وسایل مختلف و پردازنده قابل دستیابی است‏. وقتی یك وسیله جانبی جدید اضافه می‏كنید، ممكن است مجبور شوید كه مشخص كنید كدام IRQ را می‏تواند به كار بگیرد. فناوری Plug-and-Play معمولاً به طور خودكار این تنظیمها را میزان می‏كند، اما اگر مسئله‏ای به وجود بیاید، حال می‏دانید كه به كجای بایوس نگاه كنید.‏

۲. پیكربندی دیسكرانها .(Drive Configuration) اگر یك دیسك سخت جدید نصب كنید ممكن است لازم باشد كه اینجا را بررسی كنید تا اطمینان یابید كه تنظیمهای جدید مورد توجه قرار گرفته‏اند. به عنوان مثال‏، در بایوس ما، چند گزینه تنظیم‏كردنی برای پیكربندی ATA/IDE وجود دارد.‏ ATA یك مشخصه دیسك سخت است كه در آن كنترل‏كننده داده‏ها - تراشه‏ای برای ارتباط با وسایل جانبی - بر روی دیسك سخت قرار دارد.‏ ATA مبتنی بر فناوری IDE است‏.‏
در این بخش فهرستی از وسایل تشخیص‏داده‏شده و تشخیص‏داده‏نشده دیسكهای IDE نیز وجود دارد. وقتی بایوس به كار می‏افتد، حضور وسایل IDE نصب‏شده یا وصل‏شده را جستجو می‏كند. اگر حضور وسیله‏ای تشخیص داده شود، می‏توانید یك یا دو تنظیم را میزان كنید، اما اصلاح این تنظیمها روی كارآمدی دیسكرانهای IDE اثری نمی‏گذارد؛ كارآمدی دیسكران به وسیله برنامه‏های دستگاه‏ران (driver) دیسكران IDE و سیستم‏عامل شما كنترل می‏شود.‏

۳. پیكربندی فلاپی .(Floppy Configuration) اگر یك دیسكران فلاپی نصب كنید، ممكن است لازم باشد بعضی از گزینه‏های این بخش را تنظیم كنید. باید گزینه اندازه دیسكران به‏تازگی‏نصب‏شده خود، مثلاً یك دیسكران 2.88 مگابایتی 3.5 اینچی‏، را در اختیار داشته باشید. همچنین ممكن است قادر باشید كه خصوصیت حفاظت در برابر نوشتن این دیسكران را فعال یا غیرفعال كنید.‏

۴. پیكربندی واقعه‏نگاری .(Event Log Configuration) سیستم شما ممكن است حاوی یك واقعه‏نگار DMI باشد.‏ DMI سرواژه عبارت Desktop Management Interface به معنی «رابط مدیریت میزكار» است‏.‏ DMI اصلاحات صورت‏گرفته بر روی یك سیستم‏، مانند نصب برنامه‏، را ردیابی می‏كند. این صفحه گزینه‏هایی برای فعال‏كردن و غیرفعال‏كردن واقعه‏نگار و همچنین تماشای محتویات فایل واقعه‏نگاری‏، پاك‏كردن آن‏، و علامت‏گذاری آن به عنوان خوانده‏شده در اختیار شما می‏گذارد.‏

۵. پیكربندی .(USB Configuration) USB درگاههای USB ارتباطات سریعی را با وسایل جانبی‏ای چون موشها فراهم می‏سازند. استاندارد USB در حال حاضر در دو نگارش فراهم شده است‏: USB 1.1 (با سرعت ۱۲ مگابیت در ثانیه‏) و USB 2.0 (كه به Hi-Speed USB ) نیز مشهور است‏؛ با سرعت ۴۸۰ مگابیت در ثانیه‏). برای اطمینان‏یافتن از این كه نگارش درست USB براساس دستگاه‏رانهای نصب‏شده شما فعال شده است به این بخش نگاه كنید. اگر بایوس شما پشتیبانی از USB را فراهم نكند، لازم است پیش از خرید یك وسیله USB، آن را ارتقا دهید.‏

6. تغذیه (power) : تنظیمهای مدیریت مصرف برق براساس استاندارد ACPI در اختیار شما قرار می‏گیرد.‏ ACPI سرواژه عبارت زیر است‏:
Advanced Configuration andpower Interface
تنظیمهای ACPI به شما امكان می‏دهند كه مقدار برق اختصاصی برای هر وسیله جانبی را مشخص كنید. اگر مورد استفاده نباشد، كامپیوتر می‏تواند برای ذخیره منابع سیستمی یك وسیله را خاموش كند. همچنین می‏توانید تنظیم after power failure را فعال یا غیرفعال كنید، كه مشخص‏كننده نحوه واكنش سیستم شما در زمان یك عیب برقی است‏.‏ همچون بعضی دیگر از تنظیمهای بایوس‏، تنظیمهای مدیریت مصرف برق به وسیله سیستم‏عامل شما بدون هیچ مسئله‏ای اداره می‏شود.‏

7. بوت .(boot) گزینه‏های شما در اینجا شامل تعدادی تنظیم مربوط به بوت سیستم است‏.‏ تازه‏كاران در اینجا می‏توانند ترتیب بوت سیستم را برحسب دیسكرانهای ثابت و خارج‏شدنی مشخص كنند. همچنین می‏توانید خصوصیت بوت ساكت را در اینجا تنظیم كنید. افزون بر این‏، می‏توانید هشدارها در مورد قطعات سیستم‏، مانند دیسكرانها، صفحه‏كلید، و موش را فعال یا غیرفعال كنید. چنانچه اینها فعال باشند، اگر كامپیوتر چنین وسیله‏ای را تشخیص ندهد یك بوق بلند تولید خواهد كرد.‏
Boot Sqence : اگر این انتخاب بر روی تنظیمات پیش فرض خود باشد در آن صورت Bios در ابتدا تلاش می کند که سیستم را از درایو A راه اندازی کند اگر موفق نشد سپس به سراغ درایو C می رود. شما می توانید ترتیب دیگری را برای تلاش Bios هنگام راه اندازی سیستم انتخاب کنید.

8. Viruse Warning : اگر این انتخاب بر روی خصوصیات Enabled تنظیم شود در آن صورت وقتی برنامه ای در تلاش برای نوشتن بر روی بخش راه انداز (Boot Sector) باشد کاربر پیغام را دریافت می کند.پس از دریافت پیغام هشدار می کند که باید یک برنامه ضد ویروس را اجرا کنید.تنظیم پیش فرض برای این انتخاب Disabled می باشد. توجه داشته باشید که فعال بودن این گزینه موجب می شود که پیغام هشدار را تنها وقتی در مرحله ی راه اندازی قرار دارید دریافت کنید نه وقتی که ویندوز در حال اجرا شدن است.توجه:در هنگام نصب یک سیستم عامل جدید باید این خصوصیت را غیر فعال کنید

9. CPU Internal Cache : این انتخاب فعال بودن حافظه پنهانی داخل CPU را نشان می دهد.بنابر این باید روی خصوصیت Enabled باشد.

10. Processor Number Featur : این انتخاب نیز می تواند روی گزینه Enabled و Disabled تنظیم شود.فعال بودن انتخاب مذکور به این معنا است که شماره سریال پردازشگر می تواند توسط نرم افزار مخصوصی خوانده شود.

11. Quick Power On Self Test : این انتخاب نیز می تواند روی گزینه Enabled و Disabled تنظیم شود.اگر انتخاب مذکور بر روی خصوصیت Disabled تنظیم شود در آن صورت زمان بیشتری صرف انجام عملیات Post (شمارش رم در اول بوت) خواهد شد.

12. Boot From Lan First : اگر این انتخاب فعال باشد در آن صورت Bios سعی می کند به جای راه اندازی شدن از طریق درایو دیسک سخت موجود بر روی آن سیستم،از طریق درایو سرویس دهنده شبکه محلی راه اندازی شود.البته این در صورتی است که کنترل کننده شبکه از این خصوصیت پشتیبانی کند.

13. Vga Boot From : اگر در سیستم شما دو کنترل کننده ی تصویری وجود داشته باشد با استفاده از این انتخاب می توانید کنترل کننده ای که سیستم باید انتخاب کند را معین کنید.

14. Boot Up NumLock Status : با انتخاب این گزینه شما می توانید تصمیم بگیرید که آیا کلید NumLock با روشن شدن سیستم فعال شود یا خیر؟ اگر می خواهید کلید NumLock با روشن شدن سیستم روشن گردد خصوصیت Boot NumLock را بر روی On تنظیم کنید در غیر این صورت می توانید خصوصیت Off را برای آن انتخاب کنید.

15. Security Option : برای این انتخاب می توانید از دو خصوصیت Setup یا System یکی را انتخاب کرد.اگر خصوصیت System را انتخاب کنید در آن صورت هم برای راه اندازی سیستم و هم برای اجرا شدن Setup باید کلمه عبور را وارد کنید.اما اگر خصوصیت Setup را انتخاب نمایید در آن صورت فقط برای اجرای برنامه Setup به کلمه عبور نیاز خواهید داشت.

16. Pci/Vga Palette Snoop : برای این انتخاب می توانید یکی از دو خصوصیت Disabled یا Enabled را تعیین کرد. تنظیمات این انتخاب هنگام استفاده از مونیتور به جای تلویزیون یا برای وقتی که اجرای CD باعث به هم ریختن تصویر مونیتور میشود مورد استفاده قرار می گیرد.اگر کارتهایی چون کارت TV در سیستم تان به کار رفته است در آن صورت این انتخاب را بر روی خصوصیت Enabled قرار دهید.

17. Assign IRQ For VGA : با استفاده از این انتخاب می توانید برای کنترل کننده VGA یک خط IRQ تعیین کنید.

18. Os Select For DRAM>64MB : برای این انتخاب می توانید یکی از دو خصوصیت Non-Os2 یا Os را انتخابی کرد.اگر سیستم شما بیش از 64 مگابایت حافظه دارد و سیستم عامل OS/2 را اجرا می کند در آن صورت این انتخاب را بر روی خصوصیت OS2 تنظیم کنید. اگر سیستم تان از سیستم عامل دیگری استفاده می کند در آن صورت انتخاب مذکور را بر روی خصوصیت Non-Os تنظیم نمایید.توجه:اگر حافظه سیستم شما کمتر از 64 مگابایت باشد در آن صورت Bios این انتخاب را نخواهد داشت.

19. HDD S.M.A.R.T. Capability : اگر این انتخاب را بر روی Enabled تنظیم کنید در آن صورت به Bios اجازه می دهید که از پروتکل SMART استفاده کند.پروتکل SMART وقتی که درایو دیسک سخت در حال خراب شدن استکاربر را از این موضوع مطلع می سازد.

20. SMART : یک فن آوری برای نمایش اطلاعات و پیش بینی عملکرد و قابلیت سیستم

21. Standard cmos features : با ورود به این قسمت میتوانید موارد مختلفی از جمله تاریخ وساعت سیستم را تنظیم کنید در زیر این تنظیمات میتوان هارد و سایر دستگاه های ذخیره سازی اطلاعات مانند cd-Rom و Cd- writer را تعریف و مشخص نمود . البته با توجه به جدید بودن مدل مادر بوردها در صورت عدم تنجام این کار ، دستگاه به صورت اتوماتیک ، عمل شناخت وتعریف هارد و درایو نوری را انجام میدهد . برای مشاهده تنظیمات این قسمت کافی است روی درایو ( هارد یا سی دی ) ، بعد از آن میتوانید مشخصات دقیق آن مانند ظرفیت هارد ، تعداد سیلندرها ، هد وسکتورها را مشاهده نمایید . در این قسمت چهار گزینه IDE Primary Master ، IDE Primary Slave ، IDE Secondary Master و IDE Secondary Slave می باشد . همان طور که میدانید روی مادر بورد دو کانکتور IDE وجود دارد که به هرکدام دو هاد یا درایو نوری را میتوان متصل کرد .  یعنی چهار وسیله IDE که هرکدام از آنها به یکی از این چهار گزینه نسبت داده میشود . به عنوان مثال اگر یک هارد داشته باشیم و جامپر آن را روی Masterتنظیم و آن را به  IDE۱  وصل کنیم ، در مقابل عبارت اول یعنی Primary Master ، مشخصات آن هارد نشان داده خواهد شد . با زدن کلید  ENTER  روی آن ، مشخصات کامل تری از آن خواهید دید . در ادامه این صفحه تنظیماتی درباره فلاپی درایو وجود دارد .
گزینه Halt On در این صفحه به این معنی است که سیستم بعد از روشن شدن و در هنگام اجرای مراحل بوت در صورتی که به خطایی برخورد کرد متوقف شود . مثلا اگر کیبورد متصل نبود سیستم متوقف شده و کاربر را با دادن پیغامی آگاه می سازد . 

22. integrated Peripherals  : این قسمت از تنظیمات بایوس شامل تنظیمات قطعات داخلی دستگاه که بر روی مادربورد به صورت Built-in قرار دارند میباشد . از جمله آنها پورتهای سریال و همچنین کارت های LAN ( در صورتی که کارت شبکه آنبورد باشد ) ، کارت صدا و USB میتوان نام برد . در نظر داشته باشید که فعال بودن پورت هایی که بدون استفاده هستند بسیاری از منابع سیستم را هدر میدهند و در نتیجه بهتر است غیر فعال باشند .

چگونه با اطمینان خاطر از بایوس خارج شویم‏؟
بایوس شما احتمالاً حاوی یك صفحه خروج (Exit) است كه یك روش مطمئن را برای ترك‏كردن لخت‏افزار فراهم می‏سازد. می‏توانید اصلاحات خود را در CMOS ذخیره كنید و از بایوس خارج شوید یا می‏توانید اصلاحات را نادیده بگیرید و از بایوس براساس همان تنظیمهای قبلی خارج شوید.‏ همچنین بایوس شما یك خصوصیت امنیتی توكار دیگر ممكن است داشته باشد.‏ اگر با زدن كلید ESC از بایوس خارج شوید، از شما پرسیده می‏شود كه آیا می‏خواهید پیش از خروج‏، اصلاحات انجام‏گرفته دور انداخته شود یا نه‏. این یك روش مطمئن برای جلوگیری از نتایج تغییرات تصادفی است‏.‏ فكر نكنید چنین اشتباهی رخ نخواهد داد. نظر به این كه كاوش در بایوس به جای كلیك‏كردنهای موش به كلیدزنی با صفحه‏كلید نیاز دارد، تنظیم تصادفی به آسانی رخ می‏دهد.‏ و همچنان كه هشدار داده‏ایم‏، حتی یك تنظیم غلط در بایوس می‏تواند سیستم سالم شما را به یك سیستم معیوب تبدیل كند.‏

از کار انداختن رمز عبور BIOS
● استفاده از  Jumper  ها
بر روی تمام مادربردها یک  Jumper  است که از آن برای پاک کردن  CMOS  میتوانید استفاده کنید.کنار این  jumper  معمولا این عبارت دیده میشود  Clr CMOS.
تنها کاری که شما میکنید  این است که  jumper  را از پایه  1و2  درآورده و به پایه  3و4  نصب کنید و دوباره به حالت اول برگردانید. شما به همین سادگی میتوانید رمز عبور را پاک کنید.
● در آوردن باتری
میتوانید باتری دستگاهتان را که روی مادربرد است درآورده و دوباره جا بیاندازید در این حالت تمام اطلاعات  CMOS  به حالت پیش فرض برمیگردد. ولی توجه داشته باشید که جا انداختن باتری کمی مشکل است.
● عوض کردن آی سی  ( Cheap CMOS  )
اگر هیچ یک از روشهای بالا جواب نداد میتوانید آی سی  CMOS  را با یک آی سی از همان نوع عوض کنید یا از نوع برنامه ریزی کنید اینکار ابزار مخصوصی دارد و شرکتهای تعمیر کامپیوتر برای شما اینکار را خواهند کرد .
توجه: برای پیدا کردن آی سی  CMOS  میتوانید به دفترچه مادربرد خود مراجعه کنید.
در این روشها علاوه بر اینکه رمز عبور را پاک میکنید سایر اطلاعات نیز به حالت اولیه برمیگرد ولی نگران نباشید مشکلی نیست و شما میتوانید دوباره مشخصات کامپیوتر خود را در  Setup  وارد کنید.

انواع بوق بایوس ( BIOS BEEP)
این بوق ها در بین شرکت های سازنده به یک استاندارد مشخص نرسیده اند ، بنابراین هر نوع بایوس با بوق های خاص و متفاوتی از دیگد بایوس ها به هشدار کاربران می پردازد . در یک بایوس دو بوق کوتاه نشان از صحت کامل رایانه و در نوع دیگر ناشی از یک اشکال مهم است . بنابر این اولین نکته ای که کاربر موظف به دانستن آن است ، شناخت نوع بایوس و علایم هشدار دهنده آن است .به کسانی که از این اطلاعات نا آگاهند توصیه می شود که به جز آن بوق معمول که هر زمان رایانه را روشن می کنند می شنوند هر بوق دیگری را که جدید بود و ترتیب نامعلومی داشت و در هنگام روشن نمودن رایانه به گوش آن ها رسید جدی بگیرید .نوع بوق را به خاطر سپرده و رایانه را هر چه سریع تر خاموش کنند . زیرا گاهی هشدار برای گرمای بیش از اندازه CPU   است که اگر در خاموش کردن رایانه تعلل شود ممکن است به سوختن CPU  منجر شود . اما در خاموش کردن آنقدر دستپاچه عمل نکنید که با کشیدن دوشاخه از برق بع قطعات دیگر صدمه بزنید .با این تفاسیر شما هم به نتیجه می رسید که کمی در مورد بایوس خود و بوق هایآن تحقیق کنید تا در مواقع لزوم با آگاهی عمل کنید . اگر از بایوس خود اطلایی ندارید به 3 طریق می توانید از آن آگاه شوید . یکی آن که به راهنمای مادر برد خود رجوع کنید . راه دیگر آن است که به هنگام روشن نمود ن رایانه به نوشته های ظاهر شده دقت کنید مطمئنا نوع آن ذکر خواهد شد اگر درب جعبه ( کیس ) رایانه را باز کنید وبه چیپ ها و IC  های روی مادر برد دقت کنید بر روی بایوس نام آن را نوشته است . بایوس های معروف عبارتند از ،  Award ، AMI ،  phoenix ،  ibm ، Compaq  و ...انواع بوق های این بایوس ها بسیارند که من در اینجا به برخی از آن ها در دوع نوع از موارد فوق اشاره خواهیم کرد .
Award BIOS: در این نوع بوق ها نامحدود نشانه وجود خطا در حافظه اصلی است یا علت آن خرابی RAM   است و یا عدم وجود آن .  یک بوق بلند و دو بوق کوتاه بیانگر و جود اشکال در کارت گرافیک است . ممکن است ناشی از خرابی یا نصب نادرست سخت افزاری باشد در ضمن باید در این مواقع اتصال درست کابل ویدئو یی به نمایشگر نیز بررسی شود . یک بوق بلند و سه بوق کوتاه نیز بیانگر عدم وجود کارت گرافیک  یا وجود اشکال در حافظه کارت گرافیک است . بوق های مکرر و فرکانس های پایین و بالا از وجود اشکال در CPU که یا درست جاگذاری نشده است یا و یا کاملا خراب است . بوق های متمادی و یکنواخت با فرکانس بالا در حین کار با رایانه نیز بیانگر گرمای بیش از حد مجاز CPU است که در صورت عدم اعتنا به ممکن است باعث سوختن آن شود. بایوس های کنونی Award بوق های دیگری ندارد و تمامی آنها به شرح فوق بود .
AMI BIOS: در این نوع بایوس یک یا دو یا سه بوق کوتا بیانگر اشکالات متفاوت حافظه اصلی است و یک بوق بلند به همراه3بوق کوتا بیانگر توقف آزمایش حافظه به علت وجود خطا در آن است . اما توجه کنید که یک بوق بلند نشانه سالم بودن تمام قطعات و انجام تمامی آزمون ها است. 5 بوق کوتاه وجود اشکال در پردازنده را بیان می کند 8 بوق کوتا و یک بوق بلند به همراه 8 بوق کوتا هر کدام از وجود اشکالاتی از جانب کارت گرافیک و یا حافظه آن خبر می دهند .
وقتی یك كامپیوتر روشن میشود و آماده برای بالا آمدن میشود و یا وقتی كامپیوتر reset میشود BIOS سیستم شما با عملكردی به نام POST كه فكر كنم در اموزش سخت افزار توضیح داده ام به تست كردن سخت افزار سیستم شما میپردازد تا از درستی اتصال انواع device ها مطلع شود .در اینصورت اگر سیستم با مشكلی مواجه شود POST برای BIOS پیغام خطا میفرستد اینكه مثلا كارت گرافیمكی شما با مشكل مواجه است مثلا از جای خودش تكان خورده یا اینكه ram شما با مشكل مواجه شده است بیپ یا همون بوق هایی متداول ارسال میكند و شكا را از ان مطلع میكند بنا بر این بهتر است با اینگونه بوق ها اشنا بشویم تا در صورت هر گونه عیبی خودمان در صورت امكان رفع اشكال كنیم .البته همانطور كه گفتم BIOS های سیستم از شركت های مختلفی تولید میشود كه من در اینجا از دو شركت( AMI American Megatrends International) و Phoenix ذكر میكنم .

AMI Beep Codes
یك بوق : اشكال از DRAM میباشد . بنابراین مشكلی در حافظه سیستم به وجود امده و یا motherboard.
دو بوق: حافظه فاقد تعادل است . تساوی گردش در حافظه به درستی كار نمیكند .
سه بوق: 64 كیلو بایت مورد نیاز برای شروع و راه اندازی سیستم در دسترس نیست كه این هم به RAM بر میگردد .
چهار بوق : تایمر سیستم شما با مشكل مواجه شده است كه مانع از درستی همزمان عملكرد motherboard میشود .
پنج بوق : CPU با مشل مواجه است .
شش بوق: ورودیه A20/Keyboard كنترلر ان با مشكل مواجه است IC كنترل كننده keyboard با مشكل مواجه شده است و مانع از ورودیه A20 برای سوییچ كردن پردازنده میشود .
هفت بوق : حافظه مجازی Virtual با مشكل مواجه است .
هشت بوق : حافظه كارت ویدئو مشكل دارد BIOS نمیتواند بر روی فریم های بافر كارت ویدئو بنویسد .
نه بوق : ROM شما مشكل دارد. چیپ BIOS ROM روی motherboard دچار خطا است .
ده بوق : CMOS هم مشكل دارد . سعنی یه چیزی روی motherboard مانه از فعل و انفعال با CMOS میشود .
یازده بوق : كش در level 2 حافظه غش كرده .
یك بوق بلند و دو بوق كوتاه : سیستم ویدئویی مشكل داره .
یك بوق بلند سه بوق كوتاه : بازهم خطا در مورد 64 k میباشد .
یك بوق بلند هشت بوق كوتاه : عملگر تست كردن خطا داره .
بوق مداوم : یا اشكال از RAM یا از ویدئو .

Phoenix Beep Codes
این شركت از بوق های دنباله دار استفاده میكند من برای مشخص كردن فاصله بوق ها از خط تیره - استفاده میكنم یعنی یك توقف و ادامه یعنی 1-2-3 یعنی اول یك بوق بعد دو بوق بعد هم سه بوق . ویرایش چهارم به پایین این محصول از سه بوق و از ورژن چهار به بالا از چهار بوق استفاده میكند .
ورژن چهار :
1-1-1-3 یا 1-1-2-1 : CPU/motherboard مشكل دارد .
1-1-2-3 یا 1-1-3-1 یا 1-1-3-2 یا 1-1-3-3: motherboard مشكل داره یا یكی از اجزا .
1-1-3-2 یا 1-1-3-3 یا 1-1-3-4 : اشكال از حافظه 64K .
1-1-4-1 : كش در level 2 مشكل داره .
1-1-4-3 : اشكال از پورت I/O .
1-2-1-1 : مدیریت پاور power management .
1-2-1-2 یا 1-2-1-3 : motherboard .
1-2-2-1 كیبورد و 1-2-2-3 : BIOS ROM .
1-2-3-1 : System timer .
1-2-3-3 : DMA .
1-2-4-1: IRQ
.
▪ PrintScreen در ویندوز از کل صفحه نمایش یک عکس می گیرد و آن رادر حافظه کلیپ بورد قرار می دهد و ما می توانیم در یک برنامه ویرایش عکس مثل Ms-Paint آن را Paste کنید . ▪ Tab بین اجزای پنجره جاری سوییچ می کند . ▪ Space در حالت مرورگر اینترنت اکسپلورر صفحه جاری را به پایین می برد . مثل Page Down ▪ BackSpace در حالت عادی یعنی در مرور ویندوز یک مرحله به بالاترمیرود معادل Up و در مرورگر اینترنت اکسپلورر معادل Back است. ▪ Home رفتن بهاول خط در حالت ویرایش متن و رفتن به اول صفحه در حالت مرور. ▪ End رفتن به آخرخط در حالت ویرایش متن و رفتن به آخر صفحه در حالت مرور. ▪ PageUp در حالت مرورچه در اینترنت و چه در ویندوز و معمولا همه جا صفحه به صفحه به بالا می رود. PageDown در حالت مرور چه در اینترنت و چه در ویندوز و معمولا همه جا صفحه بهصفحه به پایین می رود. ● ترکیبات کلید Ctrl : ▪ Ctrl+w در اکثر برنامه هایی که چند فایل را باهم باز می کنند مثل Ms-Word, کلا Ms-Office , Adobe Photoshop ,Ms-internet Explorer, ... فایل باز شدهجاری را می بندد. ▪ Ctrl+e جستجو در مسیر جاری. ▪ Ctrl+r تازه کردن صفحه معادلکلید F5 و Refresh ▪ Ctrl+y وقتی که یک عمل به عقب باز میگردیم (Undo) این کلیدها یک عمل به جلو می روند Redo) البته در بعضی برنامه ها معمولا محصولات آفیسمایکروسافت اینگونه هستند . ▪ Ctrl+I باز کردن قسمت علاقه مندی ها(Favorites) ▪ Ctrl+o باز کردن فایل جدید در اکثر برنامه ها معادل File>Open ▪ Ctrl+p پرینت گرفتن در اکثر برنامه ها. ▪ Ctrl+a انتخاب همه آیتم ها. ▪ Ctrl+s در اکثربرنامه ها ذخیره فیل جاری .(Save) ▪ Ctrl+d در اینترنت اکسپلورر صفحه باز شدهجاری را به علاقه مندی ها اضافه می کند معادل Favorites>Add to Favorites و درویندوز هم آیتم (آیتم های) انتخاب شده را پاک می کند. Ctrl+f جستجو. ▪ Ctrl+h معادل History ابته در ویرایشگر نوت پد معادل Find / Replace است ▪ Ctrl+l دراینترنت اکسپلورر معادل File>Open است. ▪ Ctrl+z بازگشت به آخرین عملیات انجامشده (Undo) Ctrl+x انتقال (برش) آیتم مورد نظر در حافظه کلیپبورد.(Cut) ▪ Ctrl+c کپی آیتم مورد نظر در حافظه کلیپبورد.(Copy) ▪ Ctrl+v فراخوانی آیتممورد نظر از حافظه کلیپبورد.(Past) ▪ Ctrl+b پنجره سازماندهی علاقه مندیها (Organize Favorites) را باز می کند. ▪ Ctrl+n در اینترنت اکسپلورر (تقریبا تمامیمرورگرها) یک پنجره جدید باز می کند. ▪ Ctrl+F1 در اکثر برنامه ها ی مختلفراهنمای برنامه را باز می کند . ▪ Ctrl+F4 باز کردن لیست پایین رونده Address Bar در مرورگر اینترنت اکسپلورر و مرورگر ویندوز. ▪ Ctrl+F10 باز کردن منو های بالایپنجره برنامه ها مثل File,Edit,... ▪ Ctrl+BackSpace موقع ویرایش متن همان کار BackSpace را انجام می دهد با این تفاوت که به جای پاک کردن کاراکتر به کاراکترکلمه به کلمه پاک می کند. ▪ Ctrl+5 معادل Select All در اکثر ویرایشگر های متنی. ▪ Ctrl+Home درحالت ویرایش مکان نما را به اول صفحه انتقال می دهد. ▪ Ctrl+End درحالت ویرایش مکان نما را به آخر صفحه انتقال می دهد. ▪ Ctrl+Insert کپیآیتم(های) انتخاب شده در حافظه کلیپ بورد(Copy). ● ترکیبات کلید Alt : ▪ Alt+A باز کردن منوی علاقه مندی ها و قرار گرفتن بر روی Add to Favorites ▪ Alt+D انتقال مکان نما به Address Bar ▪ Alt+F4 بستن پنجره جاری. ▪ Alt+Space Bar معادل راست کلیک بر روی نوار عنوان پنجره جاری. ▪ Alt+Esc پیمایش بین پنجره های باز جاری. ▪ Alt+Tab سوییچ کردن بین پنجره های باز جاری. ▪ Alt+BackSpace در بعضی از ویرایشگرها معادل Undo عمل می کند معمولاویرایشگرهای قدیمی و تحت داس ▪ Alt+Home در مرورگر اینترنت اکسپلورر به صفحهخانگی پرش می کند. ▪ Alt+Right Arrow معادل Forward در مرورگر ویندوز. ▪ Alt+Left Arrow معادل Back در مرور گر ویندوز. ▪ Alt+Number ترکیب کلید Alt به همراه زدن یک عدد از قسمت سمت راست صفحه کلید در حالت ویرایش یک کاراکتر معادلکد اسکی عدد وارد شده نمایش می دهد . مثلا اگر Alt را نگه داشته و 789 را وارد کنیمپس از رها کردن کلید Alt این کاراکتر نمایش داده می شود : § . ▪ Alt+Enter متعلقات (Properties) آیتم(های) انتخاب شده را نمایش می دهد. ▪ Alt+PrintScreen از پنجره جاری یک عکس تهیه می کند و به حافظه کلیپ بورد انتقال می دهد. ● ترکیبات کلید Shift : ▪ Shift+F10 معادل راست کلیک. ▪ Shift+Del پاک کردن کامل آیتم (های) انتخاب شده .یعنی بدون این که به سطل بازیافت انتقال یابدپاک می شود. ▪ Shift+tab وارونه کاری که Tab انجام می دهد. ▪ Shift+Insert فراخوانی اطلاعات از حافظه کلیپبورد (Paste) ● ترکیبات WinKey : ▪ خود WinKey باز شدن منوی Start در ویندوز. ▪ WinKey+E باز کردن My Computer در حالت Folders. ▪ WinKey+R باز کردن پنجره Run. ▪ WinKey+U باز کردن پنجره Utility Manager. ▪ WinKey+D نمایش دسکتاپ معادل Show Desktop ▪ WinKey+F جستجو. ▪ WinKey+Ctrl+F جستجوی یک کامپیوتر در شبکه. ▪ WinKey+L قفل کردن کامپیوتریا رفتن به حالت Swich User ▪ WinKey+M تمامی پنجره های باز را Minimize میکند. ▪ WinKey+Shift+M تمامی پنجره های Minimize شده را Restore می کند. خوب حالا ممکنه که بخواهید جایی را با ماوس کلیک کنید (البته با استفاده ازصفحه کلید) و یا این که آیکن های روی دسکتاپ را جابجا کنید . برای این کار درسیستم عامل های ویندوز مایکروسافت یک کلید میانبر قرار دارد که توسط آن می توانتمامی عملیاتی را که با ماوس انجام می دهیم بوسیله صفحه کلید هم انجام دهیم . خوب برای فعال کردن این قسمت کلید های Shift+Alt سمت چپ را با هم نگه داشته وکلید NumLock را فشار می دهیم. پس از انجام این عمل یک بوق از بیزر (بلند گویداخل کیس) به صدا در می آید و یک پنجره باز می شود که سه کلید Ok,Cancel,Settings دارد بر روی Settings کلیک کنید .در پنجره ای که باز می شود قسمت Use MouseKeys رافعال کنید .سپس بر روی Ok کلیک کنید .بعد از انجام این مراحل یک شکل ماوس کوچک ومشکی رنگ کنار ساعت شما اضافه می شود و با روشن بودن NumLock حالت شبیه سازی ماوسفعال می شود . ● حالا چطوری باهاش کار کنیم ؟ خوب بعد از فعال سازی شبیه سازماوس به سراغ کار کردن با آن می پردازیم ... کلید های 12346789 برای جابجاییاشاره گر ماوس به کار می روند. کلید 5 برای کلیک ماوس به کار می رود .حتما اینسوال براتون پیش می آید که کلیک راست یا چپ و یا وسط ؟؟؟ برای این کار در قسمتپایین کنار ساعت مشخص است که چه کلیکی را انجام می دهد .برای تغییر این وضعیت کلید - کلیک را به راست تغییر می دهد و کلید * کلیک را به وسط تغییر می دهد و کلید / کلیک را باه چپ تغییر می دهد . ▪ Drag &Drop : برای انجام این عملیاتکلید + را بر روی آیتم (های) اتنخاب شده میزنیم(Drag) سپس با اشاره گر ماوس را بهجایی که می خواهیم می بریم و برای رها کردن (Drop) کلید 0 را میزنیم
روش نصب ویندوز xpهمانطوری که میدانید هنگامی که قصد نصب ویندوز را  داشته باشید (Clean Install) در حین نصب لازم است سوالاتی پیرامون نام کامپیوتر ،  نوع رزولوشن ، کلمه عبور Admin ، شماره سریال ویندوز و ... را پاسخ دهید. این مساله  باعث میشود که شما دقایقی طولانی را کنار سیستم باشید تا نصب ویندوز به مراحل نهایی  نزدیک شود. این مساله اگر لازم باشد روزانه تعدا زیادی ویندوز نصب نمایید بیشتر  نمایان میشود. با استفاده از ابزاری که در سی دی ویندوز xp در فولدر support قرار  داده شده ، آن هم در یک فایل Cab !!! براحتی نسبت به نصب خودکار ویندوز اقدام  نمایید.

حال روش کار:




1- در سی دی ویندوز xp به مسیر زیر مراجعه نمایید :
Support ools

2- فایل deploy.cab را بر روی یکی از  درایوهای هارد کپی نمایید.

سپس آنرا باز کرده (از طریق برنامه zip magic یا winzip یا در خود ویندوز xp اگر بر روی فایل کلیک کنید باز میشود ) و فایل setupmgr.exe را از درون این فایل cab کپی کرده و درون یک درایو از هارد کپی کنید.



3- بر روی setupmgr.exe کلیک کنید. پنجره  ای باز میشود. آنرا next کنید. سپس گزینه زیر را انتخاب کرده و next کنید :
Create a new answer file

4- مطمئن شوید که گزینه windows unattended  installation علامت زده شده باشد سپس next کنید.



5- در این صفحه نوع ویندوز خود را انتخاب  نمایید در اینجا ویندوز xp پروفشیونال را انتخاب میکنیم. سپس next میکنیم.


6- گزینه Fully automated را علامت بزنید و next کنید.




7- در اینجا صفحه Distribution Folder نمایش داده میشود.

در این صفحه به شما اجازه داده میشود که تعیین  نمایید که آیا ویزارد یک پوشه توزیعی را بر روی کامپیوترتان بسازد یا پوشه توزیعی  را بر روی درایو شبکه ای که شامل سورس فایلهای ویندوز میباشد ایجاد نماید.
نکته ! ساخت یک پوشه توزیعی نه تنها به شما اجازه  نصب ویندوز بدون استفاده از cd را میدهد بلکه اجازه افزودن فایلهای اضافی (همانند  درایورهای قطعات) برای انجام یک نصب سفارشی را میدهد. اگر قصد انجام نصب خودکار را  به دفعات زیاد دارید و درایور یا پوشه مناسب را در اختیار دارید میتوانید از این  گزینه استفاده کنید.

ما در این آموزش گزینه زیر را انتخاب کرده سپس next میکنیم :
No, this answer file will be used to install from  a CD

8- در این صفحه گزینه مربوط به I Accept … را علامت زده و next میکنیم.



9- حال شما صفحه ای را مشاهده میکنید که  با کمی دقت متوجه میشوید گزینه هایی درون این صفحه وجود دارند که شما در حین نصب  ویندوز با آن برخورد میکنید. شروع به تکمیل گزینه ها به دلخواه خود کنید.

10- بعد از اتم<

ادامه مطلب مورد نظر رمز دارد.
لطفا رمز عبور مربوط به مطلب را وارد کرده ، دکمه تایید را کلیک کنید.

پوشه System Volume  Information

 

پوشه System Volume  Information در واقع بخشی از System Restore ، ابزاری برای برگرداندن وضعیت  سیستم به حالتی قبل ، است . در صورتیکه زیاد در Windows XP اصطلاحا پرسه  میزنید احتمالا با پوشه ای به نام System Volume Information مواجه شده اید و این  سوال برای شما بوجود امده که این پوشه چیست و چه فایده ای دارد‌؟ پوشه سیستم  والیوم اینفورمیشن در واقع بخشی از System Restore ، ابزاری برای برگرداندن وضعیت  سیستم به حالتی قبل ، است .

 

پوشه سیستم والیوم اینفورمیشن در واقع بخشی از System  Restore ، ابزاری برای برگرداندن وضعیت سیستم به حالتی قبل ، است . در  صورتیکه زیاد در Windows XP اصطلاحا پرسه میزنید احتمالا با پوشه ای به نام System  Volume Information مواجه شده اید و این سوال برای شما بوجود امده که این پوشه چیست  و چه فایده ای دارد‌؟ پوشه سیستم والیوم اینفورمیشن در واقع بخشی از System  Restore ، ابزاری برای برگرداندن وضعیت سیستم به حالتی قبل ، است . System  Volume Information مکانی است که ویندوز اکس پی مراحل تغییرات سیستم برای بازگردانی (System Restore) و همچنین فایلهای مربوط به این اعمال را در این پوشه نگهداری می  کند . درصورتیکه سرویس System Restore در کامپیوتر شما فعال است اما با این  وجود پوشه System Volume Information را در درایوهای خود نمیبینید بایستی "نمایش  فایلهای مخفی و سیستمی" را فعال کنید . برای این منظور در My Computer به منوی [Tools=>Folder Options=>View]رفته و گزینه Show Hidden Files and Folders را  فعال کنید . همچنین بایستی گزینه Hide protected operating system files را از حالت  تیکدار خارج نمایید (غیرفعال کنید ) . در صورت مشاهده پنجره تایید ، OKرا کلیک کنید . ممکن است پوشه های زیادی به نام System Volume Information در سیستم شما وجود  داشته باشد و این موضوع بستگی به تنظیمات System Restoire دارد . در مواقعی که  زیاد اقدام به حذف و نصب نرم افزار در کامپیوتر می کنید این پوشه ها دارای حجم  زیادی میباشد و حتی به چندین گیگابیات می رسند . نکته :‌ بسیاری از ویروسهای  کامپیوتری خود را در این پوشه مخفی می کنند و در صورتیکه شما سیستم خود را با  استفاده از System Restore ‌ به مرحله ای فبل برگردانید این ویروسها مجددا باز می  گردند . این یکی از دلایلی است که بعضی از کاربران گمان می کنند فولدر System  Volume Information ، ویروس است و یا یا توسط ویروسها ایجاد شده است ! ● دسترسی  به محتویات System Volume Information در اغلب مواقع نیازی به دسترسی به این  پوشه وجود ندارد . اما درصورتیکه کنجکاو شده اید این پوشه را ببینید و محتویات آن  را مشاهده کنید بایستی در شرایط مختلف از روشهای زیر استفاده کنید : Windows XP  Professional and Home Edition - FAT۳۲ File System در My Computer به منوی [Tools=>Folder Options=>View]رفته و گزینه Show Hidden Files and Folders را  فعال کنید . همچنین بایستی گزینه Hide protected operating system files را از حالت  تیکدار خارج نمایید (غیرفعال کنید ) . در صورت مشاهده پنجره تایید ، OKرا کلیک کنید . Windows XP Professional using the NTFS File System on a Workgroup or  Standalone Computer در My Computer به منوی [Tools=>Folder  Options=>View]رفته و گزینه Show Hidden Files and Folders را فعال کنید . همچنین بایستی گزینه Hide protected operating system files را از حالت تیکدار خارج  نمایید (غیرفعال کنید ) . در صورت مشاهده پنجره تایید ، OKرا کلیک کنید . حال  روی پوشه System Volume Information کلیک راست کرده و گزینه Sharing and Security را انتخاب کنید و وارد تبِ Security شوید . دکمه Add را کلیک کرده و نام کاربری که  قرار است محتویات این پوشه را مشاهده کند را درج کنید . حال می توانید با دابل کلیک  کرده روی System Volume Information آن را بازکرده و مشاهده کنید . Windows XP  Professional Using the NTFS File System on a Domain در My Computer به منوی [Tools=>Folder Options=>View]رفته و گزینه Show Hidden Files and Folders را  فعال کنید . همچنین بایستی گزینه Hide protected operating system files را از حالت  تیکدار خارج نمایید (غیرفعال کنید ) . در صورت مشاهده پنجره تایید ، OKرا کلیک کنید . حال روی پوشه System Volume Information کلیک راست کرده و گزینه Sharing and  Security را انتخاب کنید و وارد تبِ Security شوید . دکمه Add را کلیک کرده و نام  کاربری که قرار است محتویات این پوشه را مشاهده کند را درج کنید . حال می توانید با  دابل کلیک کرده روی System Volume Information آن را بازکرده و مشاهده کنید . ● حذف System Volume Information حتی اگر سرویس System Restore را غیر فعال کنید  باز پوشه System Volume Information در سیستم شما وجود دارد و بایستی بصورت دستی  حذف گردد . ابتدا طبق روشهای بالا بایستی بتوانید به این پوشه دسترسی پیدا کنید . سپس بایستی System Restore را غیرفعال کنید( برای غیر فعال کردن System  Restore وارد Cotrol Panel و سپس System شده و از تبِ System Restore گزینه Turn  off System Restore را تیکدار نمایید . یکبار سیستم را ری استارت نمایید . حال می توانید این پوشه ها را از درایوها حذف کنید . توجه کنید در صورتیکه  مجددا System Restore را فعال کنید این پوشه ها ایجاد می شوند . □□□ کلمات  کلیدی : System Volume Information Folder what is this folder directory how  gain access delete del remove virus ویروس ویروس سیستم ولوم اینفورماتیون  اینفورمیشن سیستم والیوم ولیوم پوشه فولدر سپس بایستی System Restore را غیرفعال  کنید How to access disable enable حذف ازبین بردن از کار انداختن پوشه مخفی  سیستمی سیستم وولوم ولوم ولم اینفورماتیون اینفورمیشن حذف غیر فعال کردن سیستم ری  استور رستور System Restore گزینه Turn off System Restore

 

 

 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






دو شنبه 5 اسفند 1392برچسب:,

|
 
{background:url('http://upload7.ir/imgs/2014-03/42176368880498725927.jpg') no-repeat center top


به وبلاگ خودتون خوش آمدید

http://upload7.ir/imgs/2014-03/42176368880498725927.jpg

 

 

مریم

 

5 ارديبهشت 1393
7 فروردين 1393
2 فروردين 1393
1 فروردين 1393
7 اسفند 1392
6 اسفند 1392
4 اسفند 1392
3 اسفند 1392
2 اسفند 1392
1 اسفند 1392

 

تفاوتهای جالب چپ دست ها وراست دستها
آموزش فال قهوه
سخت افزار نورومورفیک‌ جدید، مغز انسان را شبیه‌سازی خواهد کرد
دانستیهای جالب در مورد گیتار
بهترین روش برای حرف زدن با همسر
شگفتی های خلقت
اشعار حسین پناهی
سخنان حکیمانه از بزرگان4
سخنان حکیمانه از بزرگان3
سخنان حکیمانه از بزرگان2

 


تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان عشق شکسته و آدرس maryam856.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





عاشقانه علیرضا
فارین
پرنیا
سروش
فوژان
چاقو کمربندی مخفی

 

ارسال دستگاه از چین به ایران
حمل از دبی
فندک برقی لمسی
مستر قلیون
یکانسر
آی کیو مگ

 

RSS 2.0

فال حافظ

جوک و اس ام اس

نازترین عکسهای ایرانی

 


نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 21
بازدید دیروز : 15
بازدید هفته : 38
بازدید ماه : 122
بازدید کل : 46683
تعداد مطالب : 100
تعداد نظرات : 2
تعداد آنلاین : 1



قالب وبلاگ
گالری عکس
دریافت همین آهنگ

Up Page

.: Weblog Themes By www.NazTarin.Com :.


--->